Έλλη Λαμπέτη: Πόσο αγαπάτε το Θέατρο;

Έλλη Λαμπέτη: Πόσο αγαπάτε το Θέατρο;

Μοιράσου το!

  • Έλλη Λαμπέτη

Φίλοι μου,

Δεν πιστεύω πως η Αλληλογραφία είχε ποτέ ασπονδότερο εχθρό από μένα. Μα, όταν μου ζήτησαν να μιλήσω μαζί σας, είδα πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά να περάσω στο εχθρικό στρατόπεδο των αλληλογράφων. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, το χαρτί σαν λεευκή σημαία, να’μαι κοντά σας, σε σας, που αγαπώ!

Δεν θα επιχειρήσω να σας δώσω συμβουλές. Πώς θα μπορούσα;

Να σας πω πώς θα γίνετε καλοί ηθοποιοί; Εγώ δεν θα’ξερα… Μα, αν βρείτε κάποιον άλλον, που ξέρει να σας το πει, τότε στείλτε τον και σε μένα, παρακαλώ… Θα μπορούσε να μου πει πώς ν’ αλλάξω τα καστανά μου μάτια σε γαλανά και να μικρύνω λίγο το πηγούνι μου!

Μα, καλοί μου φίλοι, αισθάνομαι πως θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμη, πριν ριχτίτε στην υπέροχη περιπέτεια που λέγεται Θέατρο, με το να σας υποβάλω μια ερώτηση: Πόσο αγαπάτε το Θέατρο;

Αν η απάντηση πεταχτεί από μέσα σας όπως η λάβα από ένα ηφαίστειο: Πάνω απ’ όλα, τότε, θα δευτερορωτήσω: Γιατί;

Κι αν πάλι απαντήσετε: “Γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, γιατί δεν μπορώ να ζω χωρίς ν’ αναπνέω”, τότε, φίλοι μου, σας ζηλεύω και ξέρω πως σύντομα θα ανήκω στην χορεία των θαυμαστών σας.

Μ’ αν, όμως, στο πρώτο ρώτημα, η απάντησή σας έρθει αργή, δισταχτική, σαν τον ήχο μισοξεραμένου αυγουστιάτικου ρυακιού, ω, τότε, για το δικό σας το καλό, μια ηθοποιός, που έχει δουλέψει πολλά-πολλά χρόνια στο Θέατρο, σας συμβουλεύει – ήταν αναπόφευκτο να δώσω συμβουλή: Διαλέξτε ένα άλλο επάγγελμα! Το Θέατρο είναι γι’ αυτόν, που τ’ αγαπάει σαν τον δροσερό αέρα που αναπνέουμε, είναι η ζωή, που είναι όμορφη κι όταν ακόμα είναι πικρή, που δεν θέλουμε να την χάσουμε, γιαί είναι… όλα!…

Δεν ξέρω τίποτ’ άλλο!

Χαρείτε τη ζωή και συχωρέστε… την άγνοιά μου.

Έλλη Λαμπέτη

___________________________________

  • Από το βιβλίο “Γράμματα σε νέο ηθοποιό” των δημοσιογράφων Νίκου Α. Μακρίδη και Ν.Θ. Οικονόμου, που κυκλοφόρησε το 1964 από τις εκδόσεις Κούστα. Ήταν “γράμματα” που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Νίκη”.

Μοιράσου το!
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΝΕΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΔΡΩΜΕΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ