Θεατρικά νέα μιας άλλης εποχής…

Θεατρικά νέα μιας άλλης εποχής…

Μοιράσου το!

Η Όπερα του Μονάχου θα μετακληθή δια το Φεστιβάλ Αθηνών 1963

Το καλλιτεχνικόν γραφείον “ΠΙΑ” διεξάγει διαπραγματεύσεις για την μετάκληση και εμφάνιση στο πλαίσιον του Φεστιβάλ Αθηνών 1963 της Όπερας του Μονάχου, ή άλλου μεγάλου γερμανικού μελοδραματικού συγκροτήματος, που θα παρουσιάσει στο Ηρώδειον το έργον του Γερμανού συνθέτου Καρλ Ορφ “Κάτουλι Κάρμινε” ή το “Τριόμφ Ντ’ Αφροδίτε”. Επίσης υπάρχει προοπτική μετακλήσεως της “Άϊς Ρεβύ” της Βιέννης, που θεωρείται το μεγαλύτερον συγκρότημα θεάματος επί πάγου. Το ίδιο γραφείον διαπραγματεύεται επίσης την παρουσίαση στα πλαίσια του Φεστιβάλ του 80μελούς χορευτικού και χορωδιακού  συγκροτήματος “Ακαντέμια της Λουμπλιάνας”.

Συγχαρητήρια του κ. Μιλλιέξ προς τον Δημ. Χορν

Ο μορφωτικός ακόλουθος της γαλλικής πρεσβείας στην Κύπρο κ. Μιλλιέξ, επί πολλά έτη διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, απέστειλε από την Λευκωσίαν προς τον Δημήτρην Χορν το εξής τηλεγράφημα: “Θερμά συγχαρητήρια δι’ αναβίβασιν έργου Νεβέ ‘Τι είναι ο Ζαμόρ’. Εύχομαι ολοψύχως θαρραλέα πρωτοβουλία σας τύχη θερμής υποδοχής από αθηναϊκόν κοινόν”.

Το ρεπερτόριο του “Θεάτρου Σπουδή”

Το νεοϊδρυθέν “Θέατρον Σπουδή” περιέλαβε στο πρώτο πρόγραμμά του και θα παρουσιάσει προσεχώς δυο μονόπρακτα ξένων συγγραφέων, την κωμωδία “Ήρεμος πανικός” του Αμερικανού Τζωρτζ Κάουφμαν και το ψυχολογικόν δράμα “Τα Δωδέκατα Χριστούγεννα” της Πορτογαλίδος Ούρσσουλε Μολινάρο. Εν συνεχεία θα παρουσιάσει έργα Ελλήνων συγγραφέων, τα οποίσ μελετά ήδη η κριτική επιτροπή του θεάτρου.

Το “Πειραματικό Θέατρο”

Εγνώσθη ότι το έργο  “Ρωμαίος και Ιουλιέττα στα σκοτάδια”, που θα παρουσιάσει το “Πειραματικό Θέατρο” κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στην επί της οδού Κανάρη 1 αίθουσαν, θα αναβιβασθεί κατά σκηνοθεσίαν Μαριέττας Ριάλδη, με σκηνικά Μίκας Λαμπροπούλου και ηχητικά εφφέ Γ. Ντούμα. Το αποδίδουν οι: Μαρ. Ριάλδη, Ελένη Μαργαριτοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Γ. Τζαβέλλας, Θ. Παπαγεωργίου και Αρτέμης Μάτσας.

Το “Θέατρο του Ενός”

Δυο προγράμματα θα παρουσιάσει κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου το “Θέατρο του Ενός”. Το πρώτο θα αποτελείται από τα μοντέρνα μονόπρακτα του Ντίνου Ταξιάρχη “Μια μικρή παρεξήγησις”, “Δόξα με προσωπείο” και “Μετανάστες”, που θα σκηνοθετηθούν υπό του συγγραφέως. Την μουσική τους γράφει ο Π. Τριανταφυλλίδης. Το δεύτερο πρόγραμμα θα περιρλαμβάνει τρίπρακτο έργο Έλληνος ή ξένου συγγρφέως.

Ο θίασος Βίλμας Κύρου

Εις το νέο θέατρο “Γιώργου Παππά” (Πανεπιστημίου και Σίνα) δυνάμεως 400 θέσεων, ο θίασος Βίλμας Κύρου συνεχίζει εντατικά τις δοκιμές του έργου “Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται” του Ρομπέρ Τομά. Η σκηνική αυτή δημιουργία θα αναβιβασθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου με μετάφραση Δημήτρη Γιαννουκάκη, σκηνοθεσία Μήτσου Λυγίζου και σκηνογραφίες Γ. Ανεμογιάννη. Τις 8 γυναίκες υποδύονται οι: Βίλμα Κύρου, Αλέκα Κατσέλη, Δάφνη Σκούρα, Άννα Παϊτατζή, Μάρθα Βούρτση, Ελεάνα Απέργη και Καίτη Γώγου.

Παιδικός θίασος στο “Δημοτικό”

Το τμήμα παιδικού θιάσου του “Νέου Πειραϊκού Θεάτρου”, αρχίζει τις παραστάσεις του την ερχόμενη Κυριακή με το έργο της Ρένας Χριστάκη “Τα όνειρα της Χρυσαφένιας”. Ο θίασος θα δίδει παραστάσεις κάθε Κυριακή την ίδια ώρα καθ’ όλην την χειμερινήν περίοδο.

Η κ. Καραμανλή στο θέατρο Χατζηχρήστου

Την χθεσινοβραδινή παράσταση του θεάτρου “Χατζηχρήστου” με την κωμωδία “Ο Τηλέμαχος τρύπωσε” παρηκολούθησε η κ. Αμαλία Καραμανλή.

Μεσημβρινή, 25 Οκτωβρίου 1962

_____________________________

  • Κεντρική φωτογραφία: Βίλμα Κύρου, Μαρία Γιαννακοπούλου, Δάφνη Σκούρα, Ελεάνα Απέργη, Κατερίνα Γώγου & Αλέκα Κατσέλη στο έργο «8 γυναίκες κατηγορούνται», Πηγή Εικόνας: Βιβλίο «Βαθειές είναι οι ρίζες…»

Μοιράσου το!
ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΔΡΩΜΕΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ