Έμιλυ Κολιανδρή: Η «Ελένη» είναι μια έξοδος στη χαρά
Η πρωταγωνίστρια της «Ελένης» του Ευριπίδη Έμιλυ Κολιανδρή μίλησε στην τηλεόραση του OPEN και σημείωσε μεταξύ άλλων για την παράσταση:
«Έχουμε ξεκινήσει την περιοδεία μας με το ΚΘΒΕ, παίζουμε στο Θέατρο του Δίον και στις 6, 7 και 8 κατεβαίνουμε στην Επίδαυρο με την «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και μετάφραση Παντελή Μπουκάλα».
– Επειδή προφανώς εσείς έχετε τη λαχτάρα να κάνετε αυτό που ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, θα ήθελα να σας ρωτήσω, πώς εισπράττετε την ανάγκη του κόσμου να ξαναμπεί στο θέατρο.
Έχουμε όλοι ταλαιπωρηθεί πολύ.. και οι καλλιτέχνες περισσότερο…
– Όλη αυτή η επανασύνδεση πώς είναι;
Η εμπειρία απ΄ τις παραστάσεις που κάναμε στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα, κατέδειξε ότι πέρα από την λαχτάρα των ηθοποιών που μας είχε λείψει ο ζωτικός μας χώρος, η δουλειά μας που είναι το θέατρο, φάνηκε από τις αντιδράσεις των θεατών είχαν μεγάλη επιθυμία να βρεθούν σ’ αυτό το ραντεβού… Ήταν σαν μια συνάντηση που άργησε πολύ να γίνει και νομίζω ότι το καρδιοχτύπι και η επιθυμία ήταν εκατέρωθεν και ήταν κάτι πολύ μαγικό.
Μας είχε κι εμάς λείψει η επικοινωνία με τον κόσμο γιατί όσες live streaming παραστάσεις και αν κάνουμε δεν είναι το ίδιο…
– Είναι όπως η τηλε-εκπαίδευση που δεν υποκαθιστά το δια ζώσης…
Ποτέ και ελπίζω αυτή η στέρηση να μας κάνει να εκτιμήσουμε αυτή τη σχέση και να την επαναπροσδιορίσουμε τόσο οι θεατές όσο κι οι καλλιτέχνες.
– Όλη αυτή η ατμόσφαιρα που περιγράφετε επηρεάζει και την ίδια την παράσταση, την απόδοσή της…
Σίγουρα και πάντως και ο σχεδιασμός της παράστασης και η διαδικασία των προβών, είχε σαν γνώμονα να είναι μια έξοδος, η πρώτη έξοδος μετά την καραντίνα. Είναι με έναν τρόπο μια έξοδος στην χαρά. Κι έτσι αντιμετωπίζεται η παράσταση. Βεβαίως και το ίδιο το έργο βοηθά, γιατί δεν μοιάζει με άλλα. Δεν είναι δακρύβρεχτο και αμιγώς τραγικό, αλλά προσφέρει μια διαφορετική – υπέροχη διάσταση σ’ ολόκληρη την αρχαία ελληνική τραγωδία.. και ως έτσι κι εμείς με την αρωγή του Βασίλη Παπαβασιλείου, το αντιμετωπίζουμε με μεγάλο κέφι. Είναι σαν ένας ύμνος στην χαρά και νομίζω ότι έχει γίνει μέχρι τώρα ως έτσι η παράσταση δεκτή.
Σύνταξη – Επιμέλεια: Χρύσα Σάμου
Latest posts by dromena (see all)
- ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ : Τζωρτζ Μπέρναρ Σω. Εικονοκλάστης και ηθικολόγος - 29 Νοεμβρίου, 2024
- Κυκλοφορεί σε μετάφραση του Καθηγητή Βάιου Λιαπή το βιβλίο «Το Αρχαίο Θέατρο μέσα από τις Πηγές» - 14 Νοεμβρίου, 2024
- ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ : Η Αυλή των Θαυμάτων (3) - 11 Νοεμβρίου, 2024
- ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ : Η Αυλή των Θαυμάτων (2) - 10 Νοεμβρίου, 2024
- ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ : Η Αυλή των Θαυμάτων (1) - 10 Νοεμβρίου, 2024