Διονυσίου Σολωμού «Διάλογος» για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή

Διονυσίου Σολωμού «Διάλογος» για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή

Μοιράσου το!

Διονυσίου Σολωμού «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή
Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Μαρία Φραγκή

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία, παρουσιάζει για το Καλοκαίρι του 2021 μια πρωτότυπη θεατρική πρόταση, με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό, ιστορικό και παιδαγωγικό ενδιαφέρον και σας παρακαλούμε να την δείτε με ιδιαίτερη προσοχή.

Πρόκειται για τον «ΔΙΑΛΟΓΟ» του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού (1824) , ένα σπουδαίο έργο του πεζού λόγου, γραμμένο από το σημαντικότερο Έλληνα ποιητή, που αναδεικνύει θεματικά και φιλοσοφικά το υψηλό επίπεδο της σκέψης του σε ένα μαχητικό , υποδειγματικό κείμενο για την ελεύθερη «Ελλάδα» όπως την ονειρεύτηκε και την παρουσίασε με κάθε αφορμή.

Τονίζοντας το ενδιαφέρον μιας σύγχρονης ανάγνωσης αυτών των αριστουργημάτων που πηγάζει από τη διαχρονικότητα και την θεμελιακή αξία τους για τον νεοελληνικό κόσμοαναδεικνύεται μια εποχή είναι ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς λόγους: οικονομική και πολιτισμική επανεξέταση, πνεύμα ελευθερίας και εθνικής συνείδησης. Η παιδεία και η μόρφωση που έλαβε στην Ευρώπη ο Δ.Σολωμός, δεν μείωσε διόλου την εθνική διάσταση της τέχνης του και τη σημασία της για την ελληνική γλώσσα. Ειδικά στην προσέγγιση του “Διαλόγου” του, φαίνεται καθαρά η οικουμενική διάσταση και οι αξίες της ελληνικότητας και της ελευθερίας χωρίς προκαταλήψεις.

Η παράσταση πλαισιώνεται από παράλληλη εκδήλωση-συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους θεατές.

Ταυτότητα της παράστασης:

  • Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Φραγκή
  • Σκηνικά – κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή
  • Μουσική: ΄Αννα Μουζάκη
  • Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
  • Ηθοποιοί: Τάσος Μπλάτζιος, Γιώργος Ρουστέμης, Τάσσος Ζιάκκας

Μοιράσου το!
ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ