Γιούλη Σμαρούλα (1934 – 2012)

Γιούλη Σμαρούλα (1934 – 2012)

Μοιράσου το!

Η Σμαρούλα Γιούλη (Θεσσαλονίκη 1934 – 7 Μαρτίου 2012) ήταν ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση, ως παιδί θαύμα, στην ταινία «Φωνή της καρδιάς», δίπλα στον Αιμίλιο Βεάκη.

Το 1948 συμμετείχε στην επιθεώρηση των Σακελλάριου -Γιαννακόπουλου «Ανθρωποι, άνθρωποι». Συνεργάστηκε με τον θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη και το 1960 απέκτησε δική της θεατρική στέγη και μαζί με τον σύζυγό της, Βαγγέλη Λιβαδά, ανέβασε πολλά ελληνικά και ξένα έργα.

Τη δεκαετία του ’80, σε συνεργασία με τον σύζυγό της, παρουσίασε και πρωταγωνίστησε σε πολλά μιούζικαλ. Πέθανε στις 7 Μαρτίου 2012, περίπου τρεις μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της, σε ηλικία 78 ετών.

Φιλμογραφία
  • 1942 Η φωνή της καρδιάς
  • 1948 Χαμένοι άγγελοι
  • 1950 Έλα στο θείο
  • 1951 Εκείνες που δεν πρέπει ν’ αγαπούν
  • 1952 Ο πύργος των ιπποτών
  • 1953 Το σωφεράκι
  • 1954 Άνεμος του μίσους
  • Το κορίτσι της γειτονιάς
  • 1955 Το οργανάκι του Αττίκ
  • Γλέντι, λεφτά κι αγάπη
  • 1956 Η καφετζού
  • Θυσία της μάνας
  • 1957 Ο γυναικάς
  • Ο πειρασμός
  • Ραντεβού με τον έρωτα
  • Της νύχτας τα καμώματα
  • 1958 Ο λεφτάς
  • 4 νύφες 1 γαμπρός
  • Κάθε εμπόδιο για καλό
  • 1959 Στουρνάρα 288
  • 1960 Νύχτες στο Μιραμάρε
  • 1961 Φτωχαδάκια και λεφτάδες
  • 1962 Ο Θόδωρος και το δίκαννο
  • 1965 Μόνο για σένα

Θέατρο

  • 1948 Άνθρωποι, άνθρωποι
  • 1949 Καραντίνα στον έρωτα
  • 1952 Χαρούμενα νιάτα
  • 1956 Ο Χριστός ξανασταυρώνεται
  • 1959 Άννα Φρανκ
  • 1961 Ο Θόδωρος και το δίκανο
  • 1962 Άνιμα νερά
  • Άνθη λεμονιάς
  • Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται
  • 1965 Μόνο για σένα
  • 1969 Ο τρελός του λούνα παρκ
  • 1973 Εκλογές, του Μποστ
  • 1980 Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω
  • 1982 Chicago
  • 1986 Η μπανανία πάει σύννεφο
  • 1988 Το αταίριαστο ζευγάρι
  • 2001 Το τρίγωνο των Βερμούδων

Τηλεοπτικό θέατρο

  • Έτος Τίτλος Κανάλι
  • 1990 Το αταίριαστο ζευγάρι ΕΤ1
  • 1994 Sweet Charity ΑΝΤ1
  • 2003 Η γυνή να φοβήται τον άνδρα ALPHA

Μοιράσου το!
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ