«Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο» 3η Διεθνής Συνάντηση Ελλάδα- Κύπρος- Αυστραλία

«Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο» 3η Διεθνής Συνάντηση Ελλάδα- Κύπρος- Αυστραλία

Μοιράσου το!

Για 3η χρονιά πραγματοποιείται η Διεθνής Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Συνάντηση «Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο». Τη συνάντηση διοργανώνουν το θεατρικό καλλιτεχνικό εικαστικό κέντρο «Πούπουλο» από τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Creative Drama and Arts Centre της Μελβούρνης και το Ίδρυμα Motivation in Arts στην Πάφο.

Η Ρίτα Πουταχίδου, επικεφαλής του θεατρικού καλλιτεχνικού εικαστικού κέντρου «πούπουλο» στη Θεσσαλονίκη και η Κατερίνα Πουταχίδου, από το Creative Drama and Arts Centre της Μελβούρνης μίλησαν για αυτή την ιδέα που γεννήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, στη “Φωνή της Ελλάδας”, το ραδιόφωνο για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο, και συγκεκριμένα στην εκπομπή «κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος.

Η ιδέα του Θεάτρου μπροστά από ένα μικρόφωνο είχε μεγάλη απήχηση στα παιδιά που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα εργαστήρια αλλά και στο κοινό, αφού τα ραδιοφωνικά θεατρικά που προέκυψαν από την 1η και 2η Διεθνή Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Συνάντηση μεταδόθηκαν από τα ραδιοκύματα του 102Fm της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ στην Κύπρο αλλά και από το ελληνικό πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αυστραλίας, το SBS.

Φέτος, 39 ομάδες από Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία και Πολωνία, εμπνεύστηκαν, επέλεξαν, ανακάλυψαν, ηχογράφησαν, επεξεργάστηκαν τεχνικά, και με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους μοιράζονται τώρα με τους μικρούς και μεγάλους ακροατές, τα εξαιρετικής απόδοσης, θεατρικά έργα.

Έξι από αυτά τα έργα θα βραβευτούν και θα μεταδοθούν από τα προαναφερθέντα ραδιόφωνα μετά από ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Ένα έβδομο έργο θα τιμηθεί από την ψηφοφορία του κοινού.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούνται από την  Δρ. Σταυρούλα Νικολούδη, είναι καθηγήτρια και Συντονίστρια του προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης και ο εκπαιδευτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κυριάκος Παστίδης.

Την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 12μμ ώρα Ελλάδας/Κύπρου θα γίνει η Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ, με την συνάντηση (μέσω zoom) όλων των ομάδων και των συντελεστών που συμμετέχουν και με καλεσμένους την Δρ. Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, θεατρολόγο και Αναπληρώτρια καθηγήτρια, από το τμήμα επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, την πρωτεργάτρια στην Ελληνική Ραδιοφωνία της Μελβούρνης Ρένα Φραγκιουδάκη και τον Απόστολο Λαφόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Audio Visual Arts του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει και η Επίσημη Ανακοίνωση των 6 θεατρικών έργων και του έργου του κοινού που θα βραβευθούν και θα ακουστούν στα κρατικά ραδιόφωνα (ΕΡΤ3, ΡΙΚ, SBS Greek).
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ακούσει τα 39 ραδιοφωνικά θεατρικά έργα εδώ

Όπως ανέφεραν στη “Φωνή της Ελλάδας” οι Ρίτα και Κατερίνα Πουταχίδου, στόχος της διοργάνωσης είναι να συμμετέχουν περισσότερες θεατρικές ομάδες εφήβων και παιδιών από τον Απόδημο Ελληνισμό. Και έκαναν έκκληση στα θεατρικά εργαστήρια και στα ελληνικά σχολεία σ’ όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην επόμενη διαδικτυακή συνάντηση. Το ταξίδι αυτό έχει άλλωστε ως “όχημα” την ελληνική γλώσσα και μπορεί να αποτελέσει μια γέφυρα Απόδημου Ελληνισμού με τη μητέρα πατρίδα.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη


Μοιράσου το!
ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ