Το ΚΘΒΕ….στις βιβλιοθήκες των σχολείων

Το ΚΘΒΕ….στις βιβλιοθήκες των σχολείων

Μοιράσου το!

Τα συλλεκτικά προγράμματα των παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δωρεάν στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και σε σχολεία περιοχών έξω από αυτόν.

Πιστό στον εκπαιδευτικό του ρόλο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κρατάει ζωντανή τη σχέση του με τους μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης.

Εδώ και λίγους μήνες προγράμματα παραστάσεων που «αφηγούνται» την ιστορία του οργανισμού που συμπλήρωσε ήδη 60 χρόνια δημιουργικής καλλιτεχνικής πορείας αποστέλλονται δωρεάν στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους και να διατίθενται σε όποιον το επιθυμεί. Παράλληλα δίνονται και σε μαθητές άλλων περιοχών, που με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην πόλη μας, συμμετέχοντας σε σχολικές εκδρομές, παρακολουθούν παραστάσεις του ΚΘΒΕ.

Μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου συναντούν ήρωες γνωστών έργων, γνωρίζουν ηθοποιούς, ανακαλύπτουν κείμενα θεατρικών έργων, φωτογραφίες και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής έχουν αποσταλεί περίπου 40.000 συλλεκτικά προγράμματα από σημαντικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης λειτουργίας του από το 1961 μέχρι σήμερα.

«Η συγκεκριμένη δράση, στην οποία προβαίνει με πολύ χαρά το ΚΘΒΕ, αποτελεί ελάχιστη προσφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία ενός Πολιτιστικού Οργανισμού με μακρόχρονη ιστορία, ο οποίος έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την προαγωγή και διάδοση της θεατρικής τέχνης ως παιδαγωγικού και μορφωτικού παράγοντα», επισημαίνει η Πρόεδρος του ΚΘΒΕ Γιαννούλα Καρύμπαλη- Τσίπτσιου.

«Η εκπαιδευτική και παιδαγωγική διάσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Είναι μεγάλη μας χαρά οι μαθητές να γίνονται κοινωνοί των μικρών «θησαυρών» που υπάρχουν στο αρχείο του ΚΘΒΕ το οποίο έχει τις πόρτες του ανοιχτές στη νεολαία της πόλης. Ο διάλογος και η διαδραστική σχέση θα τονωθεί, μέσα από νέες πρωτοβουλίες του οργανισμού, έτσι ώστε η θεατρική πράξη όχι μόνο να διδάσκει αλλά και να αποτελεί αφορμή και τρόπο έκφρασης για τη νέα γενιά», τονίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέρης Πελτέκης.


Μοιράσου το!
ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ