Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ επανέρχεται…

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ επανέρχεται…

Μοιράσου το!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων 2022 που θα διαρκέσει από τις 25 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου.

Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 11 χρόνια, 308 ομάδες, 1.958 καλλιτέχνες και παραπάνω από 30.000 θεατές.

Στα έντεκα αυτά χρόνια φιλοξενήθηκαν σε ένα πλουραλιστικό και αδέσμευτο Φεστιβάλ ομάδες που αναμετρήθηκαν με νέες φόρμες, προβληματισμούς και τάσεις καθιερώνοντας το Off-Off Athens ως σημείο αναφοράς για όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον σύγχρονο πειραματισμό και την έκφραση.

Φέτος, το φεστιβάλ συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Η ύπαρξη του Off Off Athens γίνεται περισσότερο απαραίτητη και η πραγματοποίησή του πιο επιτακτική. Καλείται, να συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στην ανάπτυξη των νέων επαγγελματικών δυνάμεων του θεάτρου, πάντοτε ως ένας ανοιχτός τόπος δημιουργίας.

Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.

Προπώληση εισιτηρίων

Info
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 25 Μαΐου έως 22 Ιουνίου 2022 με συμμετοχή 27 θεατρικών σχημάτων.
Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.
H διάρκεια κάθε παράστασης δεν θα υπερβαίνει τα 70 λεπτά.
Η γενική είσοδος είναι 5,00€ για τη μία παράσταση και 6,00€ για τις δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς.
Εισιτήριο διαρκείας:  27,00€ (max 27 παραστάσεις) 20,00€ (max 27 παραστάσεις)
Ώρα έναρξης: καθημερινά στις 20:15 για την πρώτη παράσταση και στις 22:00 για τη δεύτερη παράσταση.
Το μπαρ και η αυλή του θεάτρου λειτουργεί καθημερινά από τις 7:30μμ ως αργά το βράδυ.
Τετάρτη 25 Μαΐου στις 20:15 & Πέμπτη 26 Μαΐου στις 22:00

Με δύναμη απ’ την Κηφισιά
Σ’ ένα αστικό σαλόνι τέσσερις ηρωίδες ψάχνουν μάταια τη δύναμη να αυτοπροσδιοριστούν αλλά υποκύπτουν σε μοτίβα τα οποία τους οδηγούν σε αδιέξοδο. Ένα ταξίδι που δεν πραγματώνεται και μια νέα αρχή που δε γίνεται θέτουν μονίμως υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο είναι αρκετά δυνατές, ώστε να κατακτήσουν την ευτυχία που αποζητούν.

Πέμπτη 26 Μαΐου στις 20:15 & Παρασκευή 27 Μαΐου στις 22:00

Πολεμικά Αντικείμενα (Συγγραφική Performance)        
Μια ομάδα συγγραφέων, σε μία απροσδόκητη γιορτή, κρατούν από ένα πολεμικό αντικείμενο και μοιράζονται με το κοινό μία πρωτότυπη θεατρική εμπειρία. Παρουσιάζουν σκέψεις και προβληματισμούς για την ιστορία που γράφεται σήμερα και αναρωτιούνται: είναι τα αντικείμενα πολεμικά ή μήπως είναι οι ίδιοι αντικείμενα; Η Scene (+) σε μία νέα συγγραφική performance.

Παρασκευή 27 Μαΐου στις 20:15 & Σάββατο 28 Μαΐου στις 22:00

Με μια βαλίτσα
Ένα σμάρι ανθρώπων, πολιτισμών, λαών, ψάχνει να βρει καταφύγιο. Στη βαλίτσα τους υπάρχουν μαρτυρίες από τα ταξίδια τους, τους αποχωρισμούς τους, τις ιστορίες τους και μπερδεύονται με μαρτυρίες, ταξίδια, αποχωρισμούς, ανθρώπους του παρελθόντος,  που έμειναν στην ιστορία σαν μία μαύρη κηλίδα στα βιβλία της ζωής.

Σάββατο 28 Μαΐου στις 20:15 & Κυριακή 29 Μαΐου στις 22:00

Swell
Η κυρία Μπαρμπαρούσου, μακρινή απόγονος παριανών πειρατών, βασανίζεται από τον φόβο μήπως η υιοθετημένη της κόρη ανακαλύψει την αλήθεια για τους βιολογικούς της γονείς. Δώδεκα χρόνια νωρίτερα η συμβίωση μαζί τους υπήρξε μία κόλαση με απρόβλεπτη κατάληξη.

Κυριακή 29 Μαΐου στις 20:15 & Δευτέρα 30 Μαΐου στις 22:00

21.12
Τέσσερις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ένας τεχνικός τηλεοράσεων ειδοποιείται για μία έκτακτη επισκευή σ’ ένα αστικό διαμέρισμα. Η γυναίκα που θα τον υποδεχτεί, κάνει την επίσκεψη του να μην είναι απλά «άλλη μια μέρα στη δουλειά».

Δευτέρα 30 Μαΐου στις 20:15 & Τρίτη 31 Μαΐου στις 22:00

Χειμώνας-Άνοιξη 2021 ή Πώς να φυτέψετε τον χρόνο σας
Την περίοδο του Χειμώνα-Άνοιξη 2021 ο χρόνος άλλαξε μορφή και ροή. Οι μέρες περνούσαν, οι εποχές άλλαζαν και εμείς μοιάζαμε ριζωμένες στο ίδιο σημείο, παρατηρήτριες.  Τρεις γυναίκες εγκλωβισμένες σε λίγα τετραγωνικά  συμπυκνώνουν τον χρόνο που πέρασε. Φυτεύοντας πανσέδες γύρω τους  και τραγουδώντας έρχονται αντιμέτωπες η μία με την άλλη και τα όσα συνέβησαν. Ο χρόνος τους ξανασυστήνεται. Και του τίθενται ερωτήσεις. Πώς συνεχίζεις να ζεις όταν απουσιάζει η ζωή; Καμία φορά το να στέκεσαι όρθια είναι από μόνο του αρκετό.

Τρίτη 31 Μαΐου στις 20:15& Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 22:00

Γύρισα Σπίτι 
Μια νέα γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, μετά από έναν ιδιαίτερα έντονο καυγά με τον άντρα της, αφηγείται με γλαφυρότητα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό, τα τρόπον τινά κωμικοτραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εγκατάλειψη της συζυγικής της εστίας.

Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 20:15 & Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 22:00

ΕΠ7Α
Επτά άνθρωποι θα συνυπάρξουν επτά ημέρες στον ίδιο χώρο της εταιρίας καλλιτεχνικών παραγωγών «ΕΠ7Α», με αφορμή ένα διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου. Το έπαθλο είναι μεγάλο, οι εντάσεις πολλές και ο χρόνος ελάχιστος. Εάν το πρότζεκτ δεν πετύχει, η εταιρία  κινδυνεύει να πτωχεύσει. Ποιος θα κερδίσει και τι από αυτήν την ιστορία;

Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20:15 & Σάββατο 4 Ιουνίου στις 22:00

Bouboulina: Untold
Στην πίσω αυλή του σπιτιού της, πλάι σε μια απλωμένη μπουγάδα ασπρόρουχα, η Λασκαρίνα διηγείται με εξομολογητική διάθεση τους έρωτες της, τις στιγμές απώλειας και την αγάπη της για τη θάλασσα. Μια ιστορία για όλους τους ανείπωτους μέχρι τώρα λόγους που την καθιστούν ένα σύμβολο φεμινισμού και ανυποταγής πολύ πριν τη συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα.

Σάββατο 4 Ιουνίου στις 20:15 & Κυριακή 5 Ιουνίου στις 22:00

Φτου και βλέπω
Το έργο πραγματεύεται την εσωτερική πάλη κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και τη στάση που ο καθένας από εμάς καλείται να επιλέξει, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Μέσα από ένα ονειρικό-εφιαλτικό περιβάλλον, οι ήρωες αλλά και οι θεατές, ως το τέλος θα πρέπει να πάρουν μια απόφαση, μια ατομική επιλογή.
Το μονοπάτι εκείνο προς την πραγματική ζωή, με ό,τι αυτή συνεπάγεται ή έναν ιδανικό, δικό τους φανταστικό μικρόκοσμο.

Κυριακή 5 Ιουνίου στις 20:15 & Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 22:00

Έρωτας του Δον Περλιμπλίν με την Μπελίσα στο κήπο του

‘Ένα εμβληματικό θεατρικό έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού Φεντερίκο Γαρσία Λόρκα. ‘Ενα ιλαροτραγικό μιούζικαλ δωματίου «a capella» όπου ο ερωτισμός και ο θάνατος αλληλοσυνδέονται με πινελιές ναΐφ από τρεις ηθοποιούς-τραγουδιστές που κατακλύζουν  τη σκηνή με μορφές του «ντουέντε», μάσκες και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Το έργο αφηγείται την ιστορία του γέρο-Περλιμπλίν, ο οποίος ωθείται από την παραμάνα του Μαρκόλφα, σε γάμο με την όμορφη Μπελίσα, κόρη μίας συμφεροντολόγου μητέρας. Ο Δον Περλιμπλίν ερωτεύεται τρελά με την άπιστη κοπέλα και τότε σκαρώνει μια σκηνή με τραγικό τέλος. Μόνο έτσι και με την δύναμη του θεάτρου, ο Περλιμπλίν δικαιώνεται.

Το «ερωτικό αλληλούια» του Ανδαλουσιανού ποιητή δίνεται στο κοινό σαν ένα μικρό θέατρο μαριονέττας που κινείται με νήματα γεμάτα εκπλήξεις, αινίγματα και μυστήρια.

Δευτέρα 06 Ιουνίου στις 20:15 & Τρίτη 07 Ιουνίου στις 22:00

Πρέπει να φύγω
‘Εξι άνθρωποι της διπλανής πόρτας σμίγουν στη σκηνή και αφηγούνται έξι διαφορετικές ιστορίες φυγής.

Φυγή από ένα αυταρχικό καθεστώς, από την ενδοοικογενειακή βία, από τον πόλεμο, από την ομοφοβία, από την ακλόνητη πατριαρχία, από τον καταποντισμό κάθε ονείρου και στόχου. (Σκηνική σύνθεση εμπνευσμένη απ’το διήγημα “το ρολόι της ζωής χτυπάει μεσάνυχτα” του Μενέλαου Λουντέμη και το  ποίημα “θέλω να φύγω” του Κώστα Καρυωτάκη)

Τρίτη 07 Ιουνίου στις 20:15 & Τετάρτη 08 Ιουνίου στις 22:00

Ο Πελεκάνος

Τί καθιστά τον «Πελεκάνο» του Στρίντμπεργκ επίκαιρο σχεδόν εκατόν είκοσι χρόνια μετά την συγγραφή του; Ποιος είναι ο αντίκτυπος του στη σύγχρονη κοινωνία και στον σύγχρονο άνθρωπο;

Το έργο ασχολείται με τις αλυσιδωτές συγκρούσεις που προκαλούν ο γάμος της κόρης και ο θάνατος του πατέρα μιας οικογένειας. Η μητέρα , με έκδηλα τα σημάδια εξουσίας , χειριστική και αυταρχική στερεί από τα δύο παιδιά της τα στοιχειώδη αγαθά της τροφής και θέρμανσης. Η κόρη βρίσκεται παντρεμένη με έναν άνδρα , ο οποίος δέχεται τον γάμο υπό την προϋπόθεση να του παραχωρηθεί η οικογενειακή περιουσία. Δεν θα διστάσει δε ν’ αποπλανήσει την μητέρα. Μια αλληλουχία καταστάσεων και γεγονότων θα φέρουν στο φως νέες αποκαλύψεις για τις προσωπικές σχέσεις των μελών της οικογένειας, ενώ τα παιδιά θα εναντιωθούν στην ίδια την μητέρα τους αναζητώντας ελευθερία και ηθική δικαιοσύνη.

Εμμονές , φόβοι, ενοχικά σύνδρομα, στερήσεις, βασανιστικά κατάλοιπα… Όλα αυτά μας φανερώνουν τη διαχρονική αξία της βιωματικής εμπειρίας της παιδικής ηλικίας. Πόσο δύσκολα απελευθερωνόμαστε από τους φόβους και τα πάθη μας προκειμένου να βρούμε το θάρρος να ακολουθήσουμε την οδό της δικαιοσύνης, φτάνοντας μάλιστα  ως φως της προσωπικής μας κάθαρσης.

Τετάρτη 08 Ιουνίου στις 20:15 & Πέμπτη 09 Ιουνίου στις 22:00

Εναλλακτικοί Τρόποι Αξιοποίησης του Χώρου σας
Τρεις αδελφές, η Βαλεντίνη, η Ελωρίς και η Βασιλική συγκατοικούν και νοικιάζουν ένα δωμάτιο του σπιτιού μέσω Αirbnb. Η Βαλεντίνη αναζητά καταξίωση στο θέατρο, η φοιτήτρια Ελωρίς έχει λογαριασμό σε σελίδα LiveSexCam και η Βασιλική ζει μέσα από τις ζωές των άλλων. Τρεις τελείως διαφορετικές προσωπικότητες που ζουν κρυφές ζωές.

Πέμπτη 09 Ιουνίου στις 20:15 & Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 22:00

Elena.Tiniakou

R.I.P
Σε μία όμορφη πόλη, οι πολίτες της ξεκίνησαν εμφύλια διαμάχη. Τελείωσε η περίοδος της ευημερίας. Οδομαχίες, τραυματίες, κοινωνική αναταραχή. Κορμιά που πέφτουν αιμόφυρτα στην άσφαλτο. Συμβαίνει θάνατος, συμβαίνει πάθος. Ανάμεσα τους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να τους αναγκάσουν να πάρουν θέση.

Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 20:15 & Σάββατο 11 Ιουνίου στις 22:00

A Divine Love

Σ’ ένα σαλόνι, με υλικό ανεξάντλητο από συζητήσεις φίλων, πρώην εραστών, ανεκπλήρωτων ερώτων και πλατωνικών περιπτύξεων, συγκροτήθηκε το κείμενο της παράστασης ‘’A DIVINE LOVE’’. Μια παράσταση με κείμενα εμπνευσμένα από ερωτικές επιστολές της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ποιήματα κλασσικών και σύγχρονων  συγγραφέων, τραγούδια που καθόρισαν και στιγμάτισαν μεγάλους έρωτες και χωρισμούς, συγκροτούν ένα devised θέαμα, εξετάζοντας τις σχέσεις μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών, στη δεκαετία των 20. Πόσα στερεότυπα παλαιότερων γενιών μας ακολουθούν, πόσα έχουμε καταφέρει να πετάξουμε από πάνω μας και πόσο προοδευτική ή τελικά νεοσυντηρητική είναι η κοινωνία μας όταν έρχεται στο προσκήνιο ο έρωτας και η αγάπη; Τι αντίκτυπο είχε στις ανθρώπινες σχέσεις η σεξουαλική απελευθέρωση, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας; Σε μια σύγχρονη αθηναϊκή πραγματικότητα, που το να είσαι single είναι εξίσου δαιμονοποιημένο με το να πεις ‘’σ’ αγαπώ’’, σε μια πραγματικότητα που η εύρεση ερωτικού συντρόφου βρίσκεται στο επόμενο swipe right του tinder που βρίσκεται η ελπίδα; Αν τελικά χρειάζεσαι τη συμβολή του ψυχοθεραπευτή σου για να απαντήσεις στο πρώτο μήνυμα, τι γίνεται όταν συνειδητοποιείς ότι ο επί τρία χρόνια σύντροφός σου είναι τοξικός;

Σάββατο 11 Ιουνίου στις 20:15 & Κυριακή 12 Ιουνίου στις 22:00

Η τελετή

Εν μέσω πανδημίας, πέντε γυναίκες έχουν επιφορτιστεί με το θλιβερό καθήκον να οργανώσουν την τέλεια κηδεία για την προσφάτως εκλιπούσα συγγενή τους. Σε συνεργασία με τον καλύτερο εργολάβο κηδειών, φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν μια Τελετή που θα… αφήσει εποχή! Θα καταφέρουν όμως να κρατήσουν κρυμμένο το οικογενειακό μυστικό;

Κυριακή 12 Ιουνίου στις 20:15 & Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 22:00

Όταν σταματήσουν οι δείκτες του ρολογιού

Το έργο είναι εμπνευσμένο από την φιγούρα της δασκάλας του Ρομπέρτο Αταϋντέ, ”δεσποινίς Μαργαρίτα”. Ακόμη έχει εξωτερικούς και ψυχολογικούς αντικατοπτρισμούς σε μια εκδοχή του ΄΄Τζόκερ΄΄ σαν εμβληματικό όν της σύγχρονης κοινωνίας. Ο χαρακτήρας αυτός, ως ανάμεικτη ψυχολογικά φιγούρα, έχει διωχθεί από την δουλειά της και έχει τεθεί υπό παρακολούθηση, με την κατηγορία της ψυχολογικής αστάθειας και του εκρηκτικού χαρακτήρα της στο σχολείο που διδάσκει. Μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού της, όπου παρακολουθείται, ξυπνάει κάθε μέρα νομίζοντας ότι η καθημερινότητα της δεν έχει αλλάξει και προσπαθεί εμμονικά να ετοιμαστεί για το πρώτο μάθημα της χρονιάς. Η ίδια γνωρίζοντας την ”αλήθεια” της, κάνει την ίδια προετοιμασία από νωρίς το πρωί, μέχρι το βράδυ, όπου συνειδητοποιεί οτι δεν θα πάει ποτέ ξανά στην δουλειά της. Αλλοιώνει την εμφάνισή της σαν πρόσχημα καθυστέρησης, κάνει μάθημα στους μαθητές της μέσα στο δωμάτιο, έρχεται αντιμέτωπη με την μοναξιά και την εγκατάλειψη που είχε από παιδί από τους γονείς και από την κοινωνία και εξαντλεί τις δυνάμεις της, μέχρι οι δείκτες του ρολογιού να δείξουν πάλι την ίδια ώρα. Το τέλος του έργου καταλήγει στην αρχή, σαν σύμβολο της επαναλαμβανόμενης καθημερινότητας που την κρατάει ”ζωντανή”.

Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 20:15 & Τρίτη 14 Ιουνίου στις 22:00

Μια κοπέλα από τον πύργο

Το έργο ξεκινά με τη «γέννηση» της γυναίκας, που σταδιακά κατακρεουργείται. Μαζί της «γεννιούνται» και τέσσερις ηρωίδες του μυθιστορήματος «Ο Πύργος», του Κάφκα, βιώνοντας τη διαχρονική συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στη γυναίκα.

Τρίτη 14 Ιουνίου στις 20:15 & Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 22:00

Ό,τι απόμεινε απ’την Ηλέκτρα – Εγώ

Τρεις γυναίκες στην Αθήνα του 2022 συνομιλούν με την Ηλέκτρα, την Κλυταιμνήστρα και τη Χρυσόθεμη. Πόσο τελικά έχουν αλλάξει οι γυναίκες από την εποχή του Σοφοκλή μέχρι σήμερα; Πόσο καθοριστικό είναι το ανδρικό βλέμμα στις αποφάσεις των γυναικών; Η θέση της γυναίκας, η αλληλεγγύη, η μητρότητα, είναι ζητήματα που δεν θα πάψουν να μας απασχολούν, όσο δεν ανατρέπονται τα θεμέλια που έχει θέσει η πατριαρχία. Σύγχρονες “Ηλέκτρες” θα συναντήσουν την “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή.

Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 20:15 & Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 22:00

Πλέγμα

Ένας άνθρωπος που κυνηγά τις σκέψεις του, η Θεοδώρα που φοβάται να πεθάνει, το περίπτερο του Μόρα κι ένας αστός υπεράνω υποψίας. Τι τους ενώνει; Είναι ένας ή περισσότεροι;

Σ’ έναν κόσμο που η σκληρότητα έχει αντικαταστήσει την ευαισθησία και το μίσος την αγάπη, το/α πρόσωπο/α του έργου έρχονται να μας θυμίσουν πως κανένας άνθρωπος δεν είναι ακέραιο κομμάτι, πως συνδεόμαστε στους αιώνες των αιώνων. Πως το πλέγμα που μας ενώνει φτάνει τόσο βαθιά στα έγκατα της γης και πως είμαστε ενωμένοι για πάντα μέσα στο πρώτο αμφίβιο που περπάτησε τη γη μας.

Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 20:15 & Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 22:00

Ο Θάνατος και η κόρη

Ένα έργο με στόχο να φωτογραφίσει τις σχέσεις των ανθρώπων σε ανόμοιες και δύσκολες συνθήκες. Έξι σκηνές που μελετούν την πραγματική και ενίοτε σκοτεινή φύση του ανθρώπου. Έρμαια της τυχαιότητας και των συναισθημάτων σε ένα σύμπαν πιθανοτήτων. Είμαστε μαζί, μοναχικοί ή μόνοι τελικά;

Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 20:15 & Σάββατο 18 Ιουνίου στις 22:00

Panos Zoulakis

Αυτοί και τα παντελόνια τους

Αυτοί και τα παντελόνια τους

Κάποιος αναγκάζεται να χωρέσει σε ένα τριμμένο παντελόνι, κάποιος άλλος ξεπουλάει τη ζωή του για μια λαμπερή στολή κι άλλος ονειρεύεται το κοστούμι που δε θα αποκτήσει ποτέ. Μήπως τελικά το «παντελόνι» αξίζει περισσότερο από το περιεχόμενο του;

Σάββατο 18 Ιουνίου στις 20:15 & Κυριακή 19 Ιουνίου στις 22:00

Βασίλισσες της Γαλλίας

Το 1869 στη Νέα Ορλεάνη ο δικηγόρος κ. Καϋζάκ απευθύνεται σε τρεις κυρίες της πόλης και αποδεικνύει με «επίσημα» έγγραφα στην καθεμιά τους ξεχωριστά ότι αυτή είναι η νόμιμη απόγονος του εξαφανισμένου διαδόχου του θρόνου της Γαλλίας, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το Παρίσι για τη Νέα Ορλεάνη κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Η ζωή τους θα αλλάξει ολοκληρωτικά, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζουν.

Κυριακή 19 Ιουνίου στις 20:15 & Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 22:00

Nionio

Άλλες φορές 99 και άλλες 4 ετών, η Nionio κάνει ένα μακρύ ταξίδι στη ζωή της, σε όσα έγιναν, σε όσα θα ήθελε να γίνουν μα δεν έγιναν και σε όσα περιμένει ακόμα. Με το καυστικό χιούμορ μιας γριάς μοίρας και την αφέλεια ενός παιδιού χορεύει, τραγουδάει, μονολογεί και περιμένει …

Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 20:15 & Τρίτη 21 Ιουνίου στις 22:00

Balance

Άνοιξη. Ένα ζευγάρι, η Ψ και ο Χ εγκαθίσταται σ’ ένα, εγκαταλειμμένο σχεδόν, χωριατόσπιτο κοντά στη θάλασσα θέλοντας να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Η Ψ αντιμετωπίζει μια κινητική αναπηρία και ο Χ έχει βάλει στόχο τη βελτίωση της κινητικής της κατάστασης. Δεν εργάζεται. Ξοδεύουν τα χρήματα που έχει αποταμιεύσει. Ο πρώτος καιρός περνά, το σπίτι ξαναστήνεται και η κινητικότητα της Ψ βελτιώνεται. Φτάνει καλοκαίρι. Η σχέση του ζευγαριού βρίσκεται σε πλήρη αρμονία και η βελτίωση της Ψ, πάντα με αρωγό τον Χ, είναι συνεχής. Κάνουν και τις πρώτες γνωριμίες με κατοίκους του τόπου που τους αγκαλιάζουν. Αλλά καθώς φτάνει το φθινόπωρο τα χρήματα τελειώνουν και ο Χ ψάχνει να εργαστεί. Αλλά δεν βρίσκει δουλειά, μα ούτε συμπαράσταση απ’ τους ντόπιους. Αυτό τον κάνει ν’ αλλάξει. Γίνεται μέθυσος, χαρτοπαίχτης και βίαιος. Η σχέση του ζευγαριού γίνεται όλο και πιο ψυχρή. Ο χειμώνας έρχεται και ο Χ παραπαίει, ομοίως και η Ψ. Η μεταξύ τους ένταση εντείνεται, αν και η Ψ δείχνει σημάδια τρυφερότητας .Η σχέση τους θα είναι αρκετά δυνατή να αντέξει το χειμώνα για να ξανάρθει η άνοιξη…

Τρίτη 21 Ιουνίου στις 20:15 & Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 22:00

Πώς να μεταμορφωθείς από εξωγήινος σε άνθρωπος. Ένας ιδιότυπος οδηγός.

H Tζοάννα Τσάρλτον μεγάλωσε σε μία αίρεση στην Αγγλική επαρχία.

Όταν στα δεκαπέντε της βγήκε στον έξω κόσμο ένιωθε σαν εξωγήινη.

Μια ιστορία για την οικογένεια, τη διαφορετικότητα, το ανήκειν και φυσικά τους εξωγήινους. Αυτούς που μεταμορφώθηκαν αλλά και αυτούς που ακόμα προσπαθούν.


Μοιράσου το!
ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ