Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής επιστρέφει και φέτος στο Ναύπλιο

Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής επιστρέφει και φέτος στο Ναύπλιο

Μοιράσου το!

Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2022 διοργανώνεται για μια ακόμη χρονιά στο Ναύπλιο από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Οι τέσσερις ομάδες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους από τις 26 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου στο FOUGARO ARTCENTER.

Οι παραστάσεις αυτές συνδυάζουν τις γνώσεις που αποκόμισαν οι φοιτήτριες/τές από την τετραετή φοίτησή τους στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και στοχεύουν να επικοινωνήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και προτείνεται η προκράτηση θέσεων.

Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2022 διοργανώνεται, όπως κάθε χρονιά, στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», το οποίο διδάσκεται αποκλειστικά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από την Άννα Τσίχλη. Φέτος, ο Χρήστος Διονυσόπουλος έχει αναλάβει την ενισχυτική διδασκαλία και ο Λάμπρος Σκουφούλας την τεχνική υποστήριξη του μαθήματος.

Ποιες παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Φεστιβαλάκι

«Αν Αργήσω,Κοιμήσου…»

Η ομάδα iNBETWEEN, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Άκη Δήμου «Αν Αργήσω, Κοιμήσου…» την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και ώρα 20:00, SPACE9, FOUGARO ARTCENTER.

«Αυτή η παράσταση δεν είναι πειραματική. Δεν είναι WORK IN PROGRESS. Δεν αποτελεί ένα σχόλιο στον μεταμοντερνισμό. Αυτή η παράσταση είμαστε εμείς. Με τα κορδόνια μας λυμένα. Με τα λεφτά μας μετρημένα. Με τον ιδρώτα μας σε ξένες μπλούζες.»

Η ομάδα iNBETWEEN, δημιουργήθηκε το 2019 στο πλαίσιο του μαθήματος «Στοιχεία Σκηνοθεσίας: Θεωρία και Πράξη» από φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ομάδα έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ “Video Art Miden” με το video performance “Inspired by Hamlet”.

«Οι κάτω απ’ τα Αστέρια»

Η θεατρική ομάδα Transitus Theater Group παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Οι κάτω απ’ τα Αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο που διαπραγματεύεται τη διάσταση ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Η παράσταση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 22:00, στο GARDEN KIOSK, FOUGARO ARTCENTER. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την “rollercoaster” πλευρά του έρωτα. Τα μέλη της θεατρικής ομάδας Transitus Theater Group σας περιμένουμε να δούμε τον ξάστερο ουρανό του Ναυπλίου!

«Ευρυδίκη»

Η ομάδα 534 παρουσιάζει την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 21.00, SPACE9, FOUGARO ARTCENTER, το θεατρικό έργο «Ευρυδίκη» του Ζαν Ανούιγ. Το κείμενο είναι βασισμένο στον αρχαιοελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Ο Ανούιγ εμπνευσμένος από τον μύθο, μας φέρνει αντιμέτωπους με την αναζήτηση της αλήθειας όσον αφορά στη ζωή. Ποιο είναι το περιβάλλον μας; Ποια η κοινωνία και οι αρχές της; Τι είναι ο έρωτας και πως επιβιώνει μέσα σε αυτό το σύστημα; Τι είναι η ζωή; Η ζωή όπως την ξέρουμε… Η παράσταση φανερώνει τη διαχρονικότητα του έργου και το πόσο παγιδευμένοι είμαστε μέσα σε ένα διεφθαρμένο σύστημα που δεν αλλάζει ποτέ.

«Γάλα»

Η ομάδα Opium παρουσιάζει το «Γάλα», μια πρωτότυπη διασκευή του διαχρονικού έργου «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής για δύο παραστάσεις, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στις 21:00, SPACE9,
FOUGARO ARTCENTER. Ανάμεσα σε εννέα διασκευασμένες εικόνες ο θεατής θα αφουγκραστεί τη ζωή μιας οικογένειας μεταναστών και τις δυσχέρειες που συναντούν οι queer χαρακτήρες που έχουν ενταχθεί, ένα έργο φόρος τιμής στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας. Επί σκηνής, ο Λευτέρης ενσαρκώνεται από μια γυναίκα ως ένας εικοσάχρονος με σχιζοφρένεια, που μας ξεναγεί στην καθημερινότητα του. Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές άνω των 16 ετών.

Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε ή να στείλετε μήνυμα στα τηλέφωνα 6942545835 ή 6983929057 και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram ή στο email: inbetweentheatregroup@gmail.com


Μοιράσου το!
ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ