Έναρξη των σεμιναρίων του Κώστα Γάκη στο θέατρο Άλφα

Έναρξη των σεμιναρίων του Κώστα Γάκη στο θέατρο Άλφα

Μοιράσου το!

Η Εταιρεία θεάτρου Άναμ(μ)α διοργανώνει σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Κώστα Γάκη δύο τετράμηνα σεμινάρια στο Θέατρο Άλφα/Ληναίος – Φωτίου, ένα με θέμα την αρχαία ελληνική τραγωδία και ένα με δραματοποιημένες ιστορίες από φυλές του κόσμου.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε σπουδαστές και αποφοίτους δραματικών σχολών καθώς και σε ανθρώπους που αγαπούν την υποκριτική τέχνη και το θέατρο και θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο. Όλα όσα θα δουλευτούν στους 4 μήνες της σπουδής και στα δύο σεμινάρια θα παρουσιαστούν σε μορφή ανοιχτών παρουσιάσεων – παραστάσεων στο θέατρο Άλφα/Ληναίος – Φωτίου.

«Βάκχες, μια χορική μέθεξη»

Τετράμηνο σεμινάριο πάνω στην αρχαία ελληνική τραγωδία και τη διονυσιακή τελετουργία. Ο Κώστας Γάκης μοιράζεται τη μέθοδό του 10 υλικά υπόκρισης στο αρχαίο Ελληνικό δράμα” με επίκεντρο και αφετηρία το πιο εμφατικό έργο του Ευριπίδη, τις “Βάκχες”. Στόχος του σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί ένα καλογυμνασμένο σύνολο, το οποίο με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα έχει ολόψυχα σπουδάσει και σωματοποιήσει τις “Βάκχες”. Στο τέλος του τετραμήνου θα παρουσιάσουμε στο θέατρο Άλφα/Ληναίος – Φωτίου σε παράσταση ανοιχτή σε κοινό όλα όσα εξασκήσαμε τους 4 μήνες της σπουδής.

«Από τις φυλές του κόσμου στη δική μας “φυλή”»

Τετράμηνο σεμινάριο πάνω σε ιστορίες από φυλές όλου του κόσμου. Στο σεμινάριο αυτό θα φτιάξουμε μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα, ιστορίες, παραμύθια, προφορικές αφηγήσεις και τραγούδια από φυλές του κόσμου με όχημα τη θεατρική μέθοδο του Κώστα Γάκη «Για ένα θέατρο του εφικτού», μια μέθοδο αυθόρμητης και αβίαστης συμμετοχής και κυκλικού μοιράσματος. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μοιάζει σαν φυλή μαγικής συνέργειας, θεραπείας και απόδρασης από τη σκληρή ή ανιαρή πραγματικότητα. Οι φυλές του κόσμου κρατούν μυστικά ενσυναίσθησης, αγάπης, οργανικότητας και φυσικής ζωής, που εμείς οι «πολιτισμένοι» τα έχουμε χάσει και αυτά φιλοδοξούμε να ξαναθυμηθούμε και να μοιραστούμε στο τέλος του τετραμήνου σε μια παράσταση ανοιχτή σε κοινό στο θέατρο Άλφα/Ληναίος – Φωτίου.

  • Έναρξη σεμιναρίου: Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022
  • Συναντήσεις: κάθε Σάββατο 12:30 με 14:30
  • Παράσταση ανοιχτή σε κοινό: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2022
  • Χώρος πρόβας: Θέατρο Άλφα/Ληναίος – Φωτίου

Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ το μήνα

  • Σύλληψη, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
  • Συνεργασία στο σεμινάριο: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου


Δήλωση συμμετοχής στο
email: seminariagaki@gmail.com


Μοιράσου το!
ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ