Θεατρικά νέα μιας άλλης εποχής…

Θεατρικά νέα μιας άλλης εποχής…

Μοιράσου το!

Η Χρ. Σύλβα επέστρεψε και… αναχωρεί

ΧΘΕΣ το απόγευμα επέστρεψεν αεροπορικώς από το Ηράκλειον της Κρήτης η Χριστίνα Σύλβα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θιάσου της Ευάγγελος Πρωτοπαπάς. Ως εδήλωσεν η δημοφιλής πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου μας, το κρητικό κοινό επεφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή στον θίασο, του οποίου η μέντια ανήλθε εις 16.000 δρχ. Η Σύλβα και ο Πρωτοπαπάς αναχωρούν σήμερον στη Χίο, όπου ο θίασος θα δώσει σειρά παραστάσεων.

Ο κ. Βενιζέλος στο “Διάνα”

Την χθεσινοβραδυνή παράσταση του έργου “Μια πόρτα, δρχ. 500” που παρουσιάζει στο θέατρο “Διάνα” ο θίασος της Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου – Γιάννη Αργύρη, παρηκολούθησε ο κ. Σοφ. Βενιζέλος.

Οι δοκιμές στο “Εθνικόν”

Με γοργό ρυθμό ο επαρχιακός θίασος του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζει τις δοκιμές του έργου “Μονομαχία γυναικών” που θα παρουσιάσει κατά την περιοδεία του. Παραλλήλως συνεχίζονται και οι δοκιμές στο “Ιντερμέτζο” το οποίον θα διαδεχθεί τον “Ρήγα Βελεστινλή”.

στο “Παππά”

Τις ημέρες αυτές συμπληρούται ο κύκλος των δοκιμών του θιάσου της Βίλμας Κύρου που θα παρουσιάσει την προσεχή Τετάρτη στο νέο θέατρο του “Γιώργου Παππά” το έργο “Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται”.

…στο “Νέο Θέατρο”

Παραλλήλως και ο θίασος των Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου άρχισε τις πρόβες του έργου “Όλα σε καλό”, το οποίον θα διαδεχθεί το παιζόμενον ήδη μ’ επιτυχία στο “Νέα Θέατρο”, “Πέντε στρέμματα παράδεισος”.

…και στο “Πορεία”

Στο θέατρο “Πορεία” του Αλέξη Δαμιανού συνεχίζεται η προετοιμασία του επομένου έργου, που, όπως ανηγγέλθη ήδη, θα είναι το “Τελευταίο Φθινόπωρο”. Εν τω μεταξύ τα “Κόκκινα Φανάρια” του Αλέκου Γαλανού διανύουν με επιτυχία τον ένατο μήνα των παραστάσεών τους.

Αυτοκρατορικές βιολέττες”

Το τεχνικόν συνεργείον της Λυρικής Σκηνής Πειραιώς υπό την εποπτεία του σκηνογράφου κ. Νίκου Μουκέλλη, ετοιμάζει πυρετωδώς τα σκηνικά των 11 εικόνων της αναβιβαζομένης στο Δημοτικό Θέατρο της γείτονος οπερέττας “Αυτοκρατορικές βιολέττες”.

Θεατρικό ντοκυμανταίρ”

Με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων Φοιτητών – Σπουδαστών θα παρουσιάσει μεθαύριον και ώραν 11 π.μ. στο “Κοτοπούλη”, “Θεατρικό Ντοκυμανταίρ”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μονόπρακτα του Μπρεχτ, πρακτικά από δίκες και συνεδριάσεις, γράμματα στρατιωτών κ.λπ. Θα λάβουν μέρος ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Νότης Περγιάλης, ο Φ. Ταξιάρχης, ο Αντώνιος Θεοδωριάδης, ο Θ. Καμανίδης κ.ά. Είσοδος ελευθέρα.

Ο Ερρίκος Ανδρέου στο “Σπουδή”

Ανεκοινώθη ότι ο γνωστός σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου θα συνεργασθεί με το νέο θέατρο “Σπουδή”. Συγκεκριμένως θα σκηνοθετήσει τρία πρωτοποριακά μονόπρακτα. Παραλλήλως διεξάγονται συνεννοήσεις προκειμένου να συνεργασθεί με το “Σπουδή” ο Αμερικανός σκηνογράφος Ρόμπερτ Μακ Κόυ.

Αθηναϊκή, 2 Νοεμβρίου 1962

_______________________________________

  • Κεντρική φωτογραφία: Η Χριστίνα Σύλβα

Μοιράσου το!
ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΔΡΩΜΕΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Exit mobile version