Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς

Μοιράσου το!

Ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς εξέπνευσε σε ηλικία 77 ετών ύστερα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1944 στα Ξανθόγεια (Ρουσίλβο) της Έδεσσας και διέγραψε τη δική του πορεία στο θέατρο ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους. Επίσης, άφησε το στίγμα του και στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο. Τελευταία του συνεργασία στην μικρή οθόνη ήταν το «Κόκκινο Ποτάμι».

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστό το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, σε παραστάσεις του οποίου είχε συμμετάσχει πολλές φορές.

Η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θωμά, ενός αγαπητού και ξεχωριστού Ανθρώπου και Ηθοποιού, με τον οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε πολλές παραγωγές μας. Συνεχίζοντας την γιαννιώτικη παρουσία του από τον ΟΗΘ πρωτοέπαιξε στο ΔΗΠΕΘΙ στον «Εχθρό του Λαού» του Ίψεν, το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου, στις 3 Φεβρουαρίου 1984. Έκτοτε μέχρι και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τη Δημοτική μας Σκηνή, το χειμώνα του 2018, όπου έπαιξε στο έργο «ANACARBIT / Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» του Δημήτρη Βαρτζιώτη κι αμέσως μετά στη συμπαραγωγή «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συμμετείχε συνολικά σε 16 θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε 508 παραστάσεις, σε πολλές από τις οποίες επωμίστηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους».


Μοιράσου το!
ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Exit mobile version