Σημειώσεις Περασμένων Ετών: Η Έλλη Λαμπέτη υπέστη κάταγμα της δεξιάς χειρός

Σημειώσεις Περασμένων Ετών: Η Έλλη Λαμπέτη υπέστη κάταγμα της δεξιάς χειρός

Μοιράσου το!

Η Έλλη Λαμπέτη υπέστη κάταγμα της δεξιάς χειρός

Θα καθυστερήσει το ανέβασμα της “Οντίν” επί ένα μήνα. Από χθες το μεσημέρι η Έλλη Λαμπέτη νοσηλεύεται στην κλινική ‘Άγιος Χαράλαμπος” με κάταγμα ττης κερκίδος της δεξιάς χειρός. Όπως εξήγησε ο ιατρός κ. Σταϊκίδης, ο οποίος έκαμε την επέμβασι, η κ. Λαμπέτηδεν θα μπορέση να εργασθή πριν περάσουν τέσσερις περίπου εβδομάδες.

Την επισκεφθήκαμε χθες το βράδυ στην κλινική. Μόλις είχε φύγει ο σύζυγός της, συγγραφεύς κ. Γουέικμαν, για να την αφήση να ησυχάση μερικές ώρες. Η μεγάλη ποσότης αναισθητικού φαρμάκου επενεργούσε ακόμη και η εκλεκτή καλλιτέχνις ήταν ξαπλωμένη με μισσόκλειστα μάτια. Μόνη της αρχίζει να εξιστορή το πάθημά της:

“Δεν θα με πιστέψετε και όμως έγινε. Ούτε χόρευα, ούτε πηδούσα.  Περπατούσα στην σκηνή και ξαφνικά γλίτρησα… Αισθάνθηκα ένα φοβερό πόνο στο χέρι και κάτι σαν λιποθυμία. Τη συνέχεια την βλέπετε μόνοι σας”.

– Και τώρα, με τις δοκιμές της “Οντίν” τι θα γίνη;

– Να σας πω. Οιπρόβες θα συνεχισθούν και χωρίς εμένα. Θα με αντικαταστήση κάποια συνάδελφος, ώστε να μην καθυστερήση η προετοιμασία του έργου. Φυσικά, η “Νεράιδα” δεν θα παρουσιασθή χωρίς εμένα. Θα κάνη κι αυτή υπομονή, όπως κ’ εγώ.

Και συμπληρώνει χαριτολογώντας:

– Έχετε φαντασθή νεράιδα με το χέρι της στο γύψο;

Την Έλλη Λαμπέτη επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα πολλοί γνωστοί της, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Μάριος Πλωρίτης, ο διακεκριμένος χορογράφος Μπόρις Κνιάζεφ και όλα τα μέλη του θιάσου της.

Σήμερα βγαίνει από την κλινική και θα μείνη για δεκαπέντε ημέρες περίπου στο σπίτι της με το χ΄ρι της σε νάρθηκα.

Μ. Σκουντριδάκης, Μεσημβρινή, 25 Οκτωβρίου 1962


Μοιράσου το!
ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΔΡΩΜΕΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Exit mobile version