Θεατροπαίγνιον: Ο κόσμος του αρχαίου θεάτρου ζωντανεύει

Θεατροπαίγνιον: Ο κόσμος του αρχαίου θεάτρου ζωντανεύει

Μοιράσου το!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο της Πράξης ΕΣΠΑ «Από το Μουσείο στο θέατρο» σχεδίασε μία διαδραστική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα το αρχαίο θέατρο που απευθύνεται σε μαθητικό κοινό.

Μέσω αυτής οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προσεγγίζουν με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο τον κόσμο του θεάτρου παρακολουθώντας τη διοργάνωση των Μεγάλων Διονυσίων στην πόλη της Αθήνας και τις προσπάθειες ενός νεοεμφανιζόμενου ποιητή να διδάξει τον θίασό του. Όλα τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι είναι φανταστικά, αλλά κινούνται μέσα σε έναν πραγματικό κόσμο. Φανταστική είναι και η τετραλογία που έχει συνθέσει ο ποιητής, αντλώντας το θέμα του από τον  μυθολογικό κύκλο της Αμαζονομαχίας. Κεντρικό πρόσωπο είναι η αμαζόνα Αντιόπη, σύζυγος του βασιλιά Θησέα.

Οι μαθητές – παίκτες συμμετέχουν στη διοργάνωση των Μεγάλων Διονυσίων επιλέγοντας τον χορηγό και τα  άλλα μέλη του θιάσου και επηρεάζουν με τις επιλογές τους την θεατρική πράξη και τη  διδασκαλία της τραγωδίας «Αντιόπη». Ακολουθούν τους ήρωες στο χώρο όπου γίνονται οι πρόβες, στην αγορά της πόλης, στα σπίτια των χορηγών και στα εργαστήρια των σκευοποιών  που προετοιμάζουν τη σκευή της παράστασης. Συνολικά πάνω από 30 ρόλοι συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά στην πλοκή της εφαρμογής.

Την παραγωγή υποστήριξε μία ομάδα νέων ηθοποιών οι οποίοι ζωντάνεψαν τις σκηνές με τις φωνές τους.

Στις 7/4/2022, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά θα γίνει η παρουσίαση της διαδραστικής εφαρμογής σε μία εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι και να συζητήσουν με  τους σχεδιαστές του, τον σκηνοθέτη και δημιουργό του διαδραστικού, τις αρχαιολόγους και τους ηθοποιούς.

Μετά την παρουσίαση, το παιχνίδι θα ανέβει σε διαδικτυακή πλατφόρμα και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό στη διεύθυνση www.theatropaignio.gr.

Θεατροπαίγνιον


Μοιράσου το!
ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Exit mobile version